Norvegia: un bărbat înarmat cu un arc a ucis 5 oameni și a rănit alți 2 (FOTO/VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Norvegia: un bărbat înarmat cu un arc a ucis 5 oameni și a rănit alți 2 (FOTO/VIDEO)

Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei. Anchetatorii nu exclud o motivaţie teroristă, notează AFP, citat de AGERPRES.

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

„Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise”, a adăugat poliţia.

Mai devreme, un responsabil al poliţiei locale, Oyvind Aas, făcuse cunoscut într-un briefing de presă că au murit cinci persoane şi alte două au fost rănite.

Norvegia: un bărbat înarmat cu un arc a ucis 5 oameni și a rănit alți 2 (FOTO/VIDEO)

Reuters

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi în unităţi de terapie intensivă, dar, potrivit lui Oyvind Aas, nu există niciun indiciu că viaţa lor este în pericol. Unul dintre ei este un poliţist în liber care se afla într-un supermarket, unul din multiplele locuri unde s-a produs atacul.

„Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte”, a adăugat poliţistul. Niciun alt suspect nu este deci căutat.

Mobilul atacului este deocamdată nedeterminat.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: