Nosatîi: În prezent nu există o amenințare militară la adresa Moldovei, dar sunt alte tipuri de amenințări
Full Article 2 minutes read

Nosatîi: În prezent nu există o amenințare militară la adresa Moldovei, dar sunt alte tipuri de amenințări

Ministrul moldovean al Apărării Anatolie Nosatîi a spus, într-un interviu pentru agenția de presă France Presse, că în prezent nu există o amenințare militară directă la adresa Moldovei, relatează BBC. Potrivit oficialului, „Rusia duce un război hibrid împotriva Moldovei”, răspândind dezinformări și creând tensiuni. 

„În prezent nu există o amenințare militară directă la adresa Republicii Moldova, dar sunt alte tipuri de amenințări care afectează securitatea țării, de exemplu războiul hibrid”, a menționat Nosatîi.

Federația Rusă, a spus ministrul, răspândește dezinformări și creează tensiuni în societatea moldovenească în încercarea de a „schimba ordinea politică, de a destabiliza și răsturna puterea statutului”.

„Cea mai mare problemă acum sunt o serie de provocări, pe care Rusia încearcă să le folosească pentru a destabiliza situația”, a precizat oficialul moldovean.

Recent, șeful Poliției Naționale Viorel Cernăuțeanu a anunțat că serviciile speciale ale Federației Ruse ar fi intenționat să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului din 12 martie. Cernăuțeanu a spus că au fost formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă.

În februarie 2023, președinta Maia Sandu declara că în Republica Moldova s-ar pregăti destabilizări, menite să schimbe puterea de la Chișinău. Sandu menționa că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: