„Nota 4!“. Vasile Bolea, candidat susținut de Șor la șefia Primăriei Chișinău, critică cum au fost organizate alegerile. Reacția PAS
Full Article 3 minutes read

„Nota 4!“. Vasile Bolea, candidat susținut de Șor la șefia Primăriei Chișinău, critică cum au fost organizate alegerile. Reacția PAS

Candidatul Partidului Politic „Renaștere” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – la funcția de primar al municipiului Chișinău, Vasile Bolea, și-a exercitat dreptul la vot, alături de familia sa. După ce a votat „pentru renașterea Chișinăului și a întregii Moldove”, Bolea s-a plâns pe autorități, care, spune el, nu au organizat alegerile conform standardelor internaționale. În reacție, partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) a catalogat declarațiile lui Bolea drept „aberații” și a îndemnat oamenii să iasă masiv la vot.

„Am votat pentru schimbări pozitive, pentru renașterea municipiului Chișinău și a întregii Moldove. Din capitală asta ar trebui să se producă”, a declarat Bolea.

Întrebat ce așteptări are de la aceste alegeri, dar și cum vede el actuala campanie electorală, Bolea, pentru care fugarul Ilan Șor și-a manifestat susținerea, după scoaterea din cursa electorală a Partidului „Șansă”, nu a ezitat să critice autoritățile.

„Ce s-a întâmplat pe parcursul acestei campanii electorale numai pregătiri pentru alegeri liber și corecte nu pot fi numite. (…) Puteți să spuneți orice, dar nu putem să spunem că aceste alegeri au fost organizate conform standardelor internaționale. (…) Vom vedea rezultatul, cum se vor comporta factorii de decizie din comisii, secții de vot, dar nota acestei guvernări și a CEC este mai jos de 4. Nesatisfăcător, din ce văd eu”, a mai declarat Vasile Bolea.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a catalogat declarațiile lui Bolea drept „aberații”. „Nu comentăm aceste aberații. Îndemnăm cetățenii să iasă masiv la vot și să își arate puterea prin votul lor” – a precizat Vlas pentru NM.

***

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Află tot ce trebuie să știi despre actualul scrutin electoral – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: