Notara Olga Bondarciuc, acuzată că acționa în interesele lui Plahotniuc, a fost reținută în Belgia
Full Article 2 minutes read

Notara Olga Bondarciuc, acuzată că acționa în interesele lui Plahotniuc, a fost reținută în Belgia

Olga Bondarciuc, notara din Republica Moldova, care era anunțată în căutare internațională, a fost reținută în Belgia. Ea este cunoscută pentru legalizarea mai multor contracte care implică companii și persoane din cercul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc. Aceasta va fi extrădată în Moldova. Anunțul a fost făcut pe 28 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției.

„La 22 aprilie 2020 în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea referitor la anunțarea în căutare internațională în vederea localizării Olgăi Bondaricuc, în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă”, se menționează într-un comunicat al Poliției.

Oamenii legii afirmă că la 4 iunie 2021, aceasta a fost anunțată în căutare internațională în vederea arestării și extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chișinău.

Potrivit sursei citate, Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia în baza difuziunii de căutare internațională emise în baza solicitării BNC Interpol Chișinău. În aceeași zi de către autoritățile belgiene a fost confirmat arestul persoanei în cauză.

Aceasta urmează a fi extrădată autorităților din Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: