Noul ambasador al SUA în Moldova a depus la Washington DC jurământul de intrare în funcție
Full Article 2 minutes read

Noul ambasador al SUA în Moldova a depus la Washington DC jurământul de intrare în funcție

Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a depus pe 28 decembrie 2021 la Washington DC jurământul de intrare în funcție. Ambasadorul Logsdon va sosi în curând în Moldova pentru a conduce echipa Ambasadei în continuarea consolidării relației bilaterale SUA-Moldova. 

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Logsdon a fost cel mai recent Șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, Șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, a.i. din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management și resurse și a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcțiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina; și a ocupat o varietate de poziții în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; și Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Domnia Sa deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chișinău i se va alătura soția, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Precedentul ambasador al SUA la Chișinău a fost Dereck J. Hogan. Acesta a transmis un mesaj cu ocazia încheierii mandatului său în Republica Moldova, menționând că a fost onorat să reprezinte Statele Unite ale Americii în fața poporului Republicii Moldova și pleacă, știind că „relația noastră este puternică și în creștere”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: