Cele 9 ministere din cadrul Guvernului au devenit… 13. Deputații au aprobat lista acestora 
Full Article 2 minutes read

Cele 9 ministere din cadrul Guvernului au devenit… 13. Deputații au aprobat lista acestora 

Cabinetul de miniștri propus de Natalia Gavrilița va avea 13 ministere, în loc de nouă, așa cum a fost până acum. În acest sens, deputații au votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea listei ministerelor după cum urmează: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Mediului.

„Structura guvernului și instituțiilor subordonate din ultimii ani, făcută pe timpul lui Plahotniuc, a croit puterea statului astfel încât ea să fie comodă pentru un stat dictatorial. În formula de guvernare în care deciziile țării se luau de facto într-un club de noapte, de niște echipe plătite din culioc, nu conta nici numărul de ministere și nici calitatea miniștrilor și a echipelor ministeriale”, a argumentat Natalia Gavrilița.

„Avem nevoie de un ministru la Sănătate și de altul la Protecție Socială. E vorba de domenii enorme, diferite, care ambele necesită reforme profunde și competențe speciale. Avem nevoie de un ministru al economiei și de un ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale. Sunt domenii diferite. (…) Avem nevoie de un ministru al Educației și alt ministru al Culturii. La fel avem nevoie să separăm agricultura de mediu. Pentru noi cultura și mediul sunt priorități majore și ele vor necesita o atenție deosebită”, a explicat Gavrilița.

Proiectul mai prevede că guvernul, în termen de 3 luni, va reorganiza structura organelor centrale de specialitate ale administrației publice conform prevederilor acestei hotărâri.

De asemenea, executivul va prezenta parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură a organelor centrale de specialitate ale administrației publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: