mai.gov.md

Noul șef al IGP: „Voi activa în spiritul legii și cu devotament”

Noul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțean a susținut pe 16 februarie un briefing, în cadrul căruia a declarat că va activa în spiritul legii și cu devotament. În același timp, a spus că activitatea polițienească îi este cunoscută și este la curent cu toate problemele pe care le întâmpină colegii săi.

Între timp, Cernăuțeanu a dat asigurări că va face tot posibilul ca activitatea lui să fie pe așteptările tuturor, astfel încât polițiștii dar și cetățenii să fie în siguranță.

„Sunt sigur că vom izbuti și realiza sarcini care stau în sarcina poliției. Vă asigur că în cel mai scurt timp vom avea avea comunicări cu planul de activitate al poliției”, a declarat Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu lucrează în cadrul MAI din 1997. Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, ulterior deținând diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție până la șef direcție generală, inclusiv locțiitorul comandantului BPDS „Fulger”. În perioada 2012-2013 a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.

Amintim că Iurie Podarilov a fost demis din funcția de șef al IGP. Decizia a fost luată pe 16 februarie în cadrul ședinței Guvernului, în baza cererii de demisie.  În locul său a fost numit Viorel Cernăuțean, actual Secretar de Stat în Ministerul de Interne.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei / NewsMaker

Cinci moldoveni au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat în armate străine. Maia Sandu a semnat decretul

Cinci bărbați născuți în Republica Moldova, cu vârste între 39 și 51 de ani, au rămas fără cetățenie după ce s-au înrolat benevol în forțe armate străine. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe data de 17 iulie.

Decizia intră în vigoare la data semnării și poate fi contestată în instanță conform legii.

Precizăm că, conform legii, cetățenia Republicii Moldova poate fi retrasă, prin decret prezidențial, persoanei care:

  • a obținut cetățenia în mod fraudulos, prin furnizarea de informații false, prin ascunderea unor date esențiale sau în lipsa temeiurilor prevăzute de prezenta lege ori de legislația anterioară în materie de cetățenie;
  • s-a înrolat benevol în forțele armate ale unui stat străin;
  • a comis fapte deosebit de grave care aduc prejudicii esențiale statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: