Șeful IGP Iurie Podarilov a fost demis din funcție. Cine a fost numit în locul lui?
Full Article 1 minutes read

Șeful IGP Iurie Podarilov a fost demis din funcție. Cine a fost numit în locul lui?

Șeful Inspectoratului General al Poliției Iurie Podarilov a fost demis din funcție. Decizia a fost luată pe 16 februarie în cadrul ședinței Guvernului, în baza cererii de demisie.  În locul său a fost numit Viorel Cernăuțean, actual Secretar de Stat în Ministerul de Interne.

Podarilov a fost numit în funcția de șef al poliției pe 8 septembrie 2021. În această perioadă, mai mulți formatori de opinie, deputați din opoziție, și reprezentanți ai partidelor extraparlamentare i-au cerut demisia, criticându-i activitatea.

Recent, în spațiul public a apărut o înregistrare audio, în care Podarilov, i-ar fi cerut fostului șef al BPDS „Fulger”, Cazimir Trocin, să plece din funcție. Cei doi ar fi discutat cu câteva zile înainte ca Trocin să fie suspendat din funcție în urma unor plângeri enunțate de angajații de la Fulger.

Podarilov anunța în noiembrie 2021 că comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, Cazimir Trocin, este supus unei anchete interne, fiind suspendat din funcție.

Cazimir Trocin a fost numit comandant al Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger în august 2020, fiind prezentat de către ministrul Afacerilor Interne de atunci, Pavel Voicu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: