Novac, acuzații în adresa SIS-ul: „Serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu”
Full Article 2 minutes read

Novac, acuzații în adresa SIS-ul: „Serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu”

Deputatul socialist Grigore Novac acuză președinta țării și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de filaj politic. Într-o postare pa pagina sa de Facebook, politicianul susține că imaginile în care apar procurorul general adjunct, Ruslan Popov și candidatul propus de majoritatea parlamentară la funcția de judecător al Curții Constituționale Boris Lupașcu, ar fi fost ridicate de la benzinărie de către angajații SIS, care le-au transmis presei.

„Moldova se transformă într-un stat dictatorial, în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu, dar și pe demnitari publici incomozi. (…) Avem confirmarea informațiilor, deocamdată neoficial, că imaginile video apărute în presă, despre întâlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională, au fost ridicate de la benzinărie de către SIS”, scrie Novac pe pagina sa de socializare.

Deputatul susține că vrea să afle care este rolul SIS în această acțiune.

„Este clar scopul lansării în spațiul public a acestor imagini, de la o întâlnire întâmplătoare la o stație PECO. Însă vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general-adjunct. Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia i se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media pro-prezidențială, ceea ce doar confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică”, notează parlamentarul.

Administrația prezidențială a refuzat să comenteze acuzațiile socialistului. În același timp, reprezentanții SIS au cerut jurnaliștilor NM să trimită o petiție în vederea obținerii unui comentariu. 

***

Amintim că, pe 27 aprilie, în presă au apărut imagini în care apare adjunctul Procuraturii Generale Ruslan Popov, alături de Boris Lupașcu, candidatul numit de majoritatea parlamentară la funcția de judecător al Curții Constituționale. Cei doi sunt surprinși într-o stație PECO. Întâlnirea a avut loc pe 25 aprilie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Procuraturii Generale au dat de înțeles că întâlnirea dintre Popov și Lupașcu nu reprezintă motiv pentru concedierea adjunctului procurorului general. Mai mult, aceștia au îndemnat forțele politice să nu discrediteze instituția.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că Popov trebuie să demisioneze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: