„Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei”. PA nu va începe urmărirea penală în cazul pungii pe care Dodon ar fi primit-o de la Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei”. PA nu va începe urmărirea penală în cazul pungii pe care Dodon ar fi primit-o de la Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor în care Igor Dodon ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. În rezultat, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Într-un comunicat emis de Procuratura Generală se anunță că în cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale.

Procuratura precizează că adevărul judiciar a fost stabilit reieșind din minimul de posibilități de administrare a probelor, respectiv, soluția s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilitățile de a administra alte probe.

Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, în cadrul acestui proces penal, ambii denunțători au fost audiați, iar autorul anonim al pretinselor „chitanțe” nu a răspuns citației de a se prezenta cu detaliile promise în presă. Procuratura notează că nu și-au găsit confirmarea nici declarațiile deputatului Lilian Carp, potrivit căruia, Procuratura Anticorupție ar fi deținut de mai mult timp un stick cu înregistrări video, care au constituit obiectului de investigație a prezentului proces penal.

Despre hotărârea adoptată, Procuratura Anticorupție a înștiințat autorii denunțurilor, fiindu-le explicat modul şi termenul de contestare a ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: