„Nu am murit după dispariția unui miliard, nu vom muri nici fără 200 milioane”. Bolea a cerut recuzarea judecătorului Nicolae Roșca
Full Article 2 minutes read

„Nu am murit după dispariția unui miliard, nu vom muri nici fără 200 milioane”. Bolea a cerut recuzarea judecătorului Nicolae Roșca

La finalul ședinței Curții Constituționale (CCM) din 7 mai, chiar înainte ca judecătorii să se retragă pentru deliberări, deputatul socialist Vasile Bolea a înaintat un nou demers. Acesta a solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Roșca, pe motiv că acesta și-a exprimat opinia față de sesizările expuse. 

„Noi am asistat la aceea că un judecător al CCM, Nicolae Roșca, și-a expus opinia vis-a-vis de aceste sesizări. Expunerea a fost: „Noi nu am murit după dispariția unui miliard din bugetul de stat, nu vom muri nici după aceste 200 mln”. Considerăm că și-a expus opinia”, a argumentat Vasile Bolea.

Președinta CCM, Domnica Manole, a cerut deconectarea microfonului lui Vasile Bolea. Aceasta a spus că în această etapă a ședinței nu pot fi depuse noi demersuri.

Judecătorii CCM s-au retras pentru deliberări. Hotărârea Curții urmează să fie expusă la ora 20:30.

Amintim că CCM a examinat astăzi constituționalitatea acordului care prevede acordarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro. Anterior, CCM a suspendat acordul, până la examinarea cauzei în fond, după sesizarea depusă de deputatul din grupul parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu.

Mai multe prevederi ale respectivei legi au fost contestate și de deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: