Nu aprindeți vegetația uscată sau gunoiul depozitat în cimitire. Avertizarea pompierilor în contextul Paștelui Blajinilor
Full Article 1 minutes read

Nu aprindeți vegetația uscată sau gunoiul depozitat în cimitire. Avertizarea pompierilor în contextul Paștelui Blajinilor

Peste 500 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare.

Potrivit unui comunicat publicat pe 7 mai, în servantul de luptă a instituției sunt 150 unități de tehnică care sunt pregătite pentru misiuni de salvare.

Acțiuni de prevenire a situațiilor de risc sunt întreprinse de ofițerii IGSU dislocați în teritoriu, care atenționează oamenii despre pericolul nerespectării regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și nimicirea gunoiului menajer.

Mai mult, o atenție sporită este acordată și persoanelor care întreprind acțiuni de curățire a teritoriilor cimitirelor. În acest sens, salvatorii îndeamnă persoanele să nu aprindă vegetația uscată sau gunoiul depozitat pentru a evita producerea incendiilor.

În caz de situații excepționale oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112. Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în zilele de Paști angajații IGSU au intervenit în 150 situații de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: