Nu Ion Ceban e de vină. Ministerul Culturii, despre acuzațiile Getei Burlacu: „Excluderea din program nu ține de activitatea sa politică”
Full Article 2 minutes read

Nu Ion Ceban e de vină. Ministerul Culturii, despre acuzațiile Getei Burlacu: „Excluderea din program nu ține de activitatea sa politică”

Interpreta Geta Burlacu a fost exclusă din lista artiștilor care vor evolua în Chișinău la concertul dedicat Zilei Independenței, de către Moldova Concert și Filarmonica Națională, care este organizatorul evenimentului. Precizarea a fost făcută pentru NM de către Ministerul Culturii după ce artista l-a acuzat pe ministrul Sergiu Prodan că i-ar fi anulat particparea la concert pentru că a apărut într-un live al primarului capitalei Ion Ceban. Ministerul a menționat că cântăreața a fost exclusă din programul artistic din motive tehnice, ci nu politice.

Ministerul Culturii a precizat că nici ministrul Prodan și nici altcineva din cadrul instituției nu a vorbit cu interpreta Geta Burlacu referitor la includerea sau la excluderea artistei din programul zilei de 27 august.

Ministerul Culturii nu elaborează și nu stabilește conținutul artistic al programelor, nu invită artiști și nu respinge candidaturile lor. La fel, nu încheie și nu achită contracte de evoluare în cadrul concertelor. Programele artistice sunt de competența și responsabilitatea instituțiilor artistice. Programul artistic din 27 august 2023 e alcătuit și realizat de către Moldova Concert și Filarmonica Națională. Excluderea interpretei din programul din 27 august are la bază doar considerente tehnice și artistice și nici într-un caz nu  ține de activitatea politică a acesteia”, a precizat ministerul.

Precizăm că, pe 24 august, interpreta Geta Burlacu a publicat un mesaj în care l-a acuzat pe ministrul Culturii Sergiu Prodan că a fost eliminată de pe lista artiștilor care vor evolua de Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Potrivit artistei, s-ar fi întâmplat după ce a apărut într-un live al primarului de Chișinău, Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: