Geta Burlacu acuză Guvernul că a scos-o de pe lista interpreților care vor evolua pe 27 august în PMAN, după ce a apărut într-un live cu Ceban
Full Article 3 minutes read

Geta Burlacu acuză Guvernul că a scos-o de pe lista interpreților care vor evolua pe 27 august în PMAN, după ce a apărut într-un live cu Ceban

Interpreta Geta Burlacu susține că a fost eliminată de pe lista artiștilor care vor evolua de Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), după ce a apărut într-un live al primarului de Chișinău, Ion Ceban.

Artista acuza Guvernul că i-ar fi retras dreptul de a cânta în aceeași zi în care Ion Ceban a distribuit pe pagina sa de Facebook un live din comuna Dumbrava, unde locuiește și Geta Burlacu, în care artista emerită a vorbit despre necesitatea unui transport public modern în localitate, lăudând intenția Primăriei de a pune la dispoziție mijloace în scurt timp.

„Aflând de proiectul Primăriei Chişinău pentru transportul destinat suburbiilor, am apelat la primarul general Ion Ceban. Am adunat iscălituri de la locatarii Dumbravei şi Mugurel. A fost primarul şi împreună cu vecinii am urcat în autobus să vedem traseul. Ni s-a promis că în scurt timp va fi pornită o rută Chişinău Dumbrava. În sfârșit atâta lume, inclusiv şi părinții mei pensionari şi copiii mei, se vor bucura de transport public, care îi va duce spre Chişinău. Şi ar fi fost totul foarte plăcut și pozitiv pentru mine, dacă ieri seara nu aș afla că am fost scoasă de pe lista de interpreți pentru concertul din 27 august pentru Ziua Independenței, organizat de Guvern. „Mai puțin să te „cătăi” cu Vanea prin „avtobus”” cam acesta a fost mesajul. Sergiu Prodan, serios?”, s-a întrebat artista.

Geta Burlacu acuză Guvernul că a scos-o de pe lista interpreților care vor evolua pe 27 august în PMAN, după ce a apărut într-un live cu Ceban

Captură foto/Facebook/Geta Burlacu

De menționat că, în dimineața zilei de 23 august, primarul Ion Ceban a anunțat, alături de interpreta Geta Burlacu și alți locuitori ai comunei Dumbrava, că a început să testeze din 15 august transportul public care ar urma să fie pus la dispoziția locuitorilor din suburbiile capitalei. În live, primarul a promis că transportul public va ajunge la Dumbrava în decurs de o lună.

„Peste tot practic am schimbat transportul, dar sunt zone unde transportul public nu ajunge deloc. Una din ele este Dumbrava. Astăzi am testat ruta pentru Dumbrava. De aceea este și Geta aici. Ea a fost foarte implicată săptămâna asta ca să colecteze cât mai multe semnături pentru ca transportul public să ajungă și în Dumbrava. În câteva zile am recepționat peste 400 de apeluri și foarte multe semnături”, a declarat Ceban.

„Sunt foarte entuziasmată. (…) Noi suntem mulți și tare de treabă, suntem insistenți. Asta vrem să facem (nr: să aducem transport public în Dumbrava), pentru toată lumea care trăiește aici. Toată lumea are loc de transport. (…) Peste o lună verificăm într-un alt live”, a declarat Geta Burlacu, în live-ul lui Ceban.

NM a contactat Ministerul Culturii pentru un comentariu, însă până la această oră, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: