„Nu lăsaţi virusul să vă domine viața”. Donald Trump s-a întors la Casa Albă și a îndemnat americanii să nu se teamă de coronavirus
Full Article 3 minutes read

„Nu lăsaţi virusul să vă domine viața”. Donald Trump s-a întors la Casa Albă și a îndemnat americanii să nu se teamă de coronavirus

Președintele american Donald Trump a fost externat, după doar trei zile petrecute în spital, și s-a întors la Casa Albă. În balconul reședinței sale, Trump și-a scos masca, pentru ca fotoreporterii și cameramanii să aibă imagini bune cu el. A pus masca în buzunar și așa a intrat în clădire, deși, oficial, încă este bolnav de COVID-19, scrie Digi24.

Potrivit unor surse citate de NBC, Donald Trump va rămâne la reședința sa cât timp este tratat pentru virus, nu în aripa de Vest, unde se află birourile prezidențiale. Nu se știe cât de mare este focarul de COVID de la Casa Albă și nu este clar nici cât de gravă este forma pe care a făcut-o liderul american.

La câteva ore după revenirea la Casa Albă, Trump a transmis un mesaj în care le recomandă americanilor să nu se teamă de virus și să iasă din case.

„Am învăţat atât de multe despre coronavirus. Şi un lucru e sigur: nu-l lăsaţi să vă domine! Nu vă temeţi de el! Îl veţi învinge. Avem cele mai bune echipamente medicale, avem cele mai bune medicamente, toate dezvoltate recent, şi îl veţi învinge. Am mers la spital şi nu mă simţeam prea bine. Apoi, acum două zile puteam să şi plec. Acum două zile mă simţeam grozav, mai bine decât m-am simţit după multă vreme. Am mai spus-o, mai bine ca acum 20 de ani”, a spus Trump.

Liderul american a îndemnat oamenii să nu se teamă de coronavirus și a dat asigurări că SUA deține cele mai bune medicamente pentru tratamentul pacienților infectați.

„Avem cea mai măreaţă ţară din lume. Ne întoarcem la treabă. Eu voi fi în faţă. Ca lider al vostru trebuia s-o fac. Ştiam că există acest pericol, dar a trebuit s-o fac. Există un risc, un pericol, dar asta este OK. Acum mă simt mai bine. Poate sunt imun, nu ştiu. Dar nu-l lăsaţi să vă domine vieţile. Ieşiţi! Aveţi grijă! Avem cele mai bune medicamente din lume. Toate obţinute în scurt timp. Şi sunt toate pe cale să fie aprobate, iar vaccinurile vor veni din clipă în clipă”, a adăugat el.

Amintim că SUA este pe primul loc în lume după numărul de persoane infectate cu COVID-19 – peste 7,6 mln. De asemenea, este lider la capitolul decese în rândul pacienților infectați – peste 215 mii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: