„Nu poate fi negociată!”. Preoții vor continua să ofere împărtășania, în pofida recomandării autorităților
Full Article 2 minutes read

„Nu poate fi negociată!”. Preoții vor continua să ofere împărtășania, în pofida recomandării autorităților

Preoții din Republica Moldova vor continua să împărtășească credincioșii. Într-o circulară publicată pe 1 iunie de Mitropolia Moldovei, se arată că aceasta „are o obiecție majoră legată de recomandarea Comisiei, privind abținerea de la Sfânta Împărtășanie” și că subiectul nu poate fi supus dezbaterilor.

„Subiectul Împărtășaniei este foarte important și existențial pentru Biserică, de aceea nu poate constitui obiectul unor dezbateri publice și tratat într-o argumentare pur laică. Ea nu poate fi negociată pentru că constituie leacul nemuririi, izvorul luminii, nădejdei și al unirii cu Dumnezeu”, se arată în textul declarației.

Mai mult, Mitropolia Moldovei anunță că va continua să administreze împărtășania.

„Discuțiile și opiniile care se vehiculează pe această temă pornesc dintr-o perspectivă diferită și trebuie interpretată într-o abordare duhovnicească. De aceea, Biserica Ortodoxă își rezervă dreptul, ghidându-se de propriile rânduieli și învățături, să se împărtășească în continuare așa cum a făcut-o și până acum, „ca toți să fie una””, se arată în circulară.

Totodată, Mitropolia Moldovei anunță că va ține cont de celelalte recomandări ale Comsiei naționale extraordinare pentru sănătate publică: dezinfectarea obiectelor bisericești și punerea la dispoziția credincioșilor a dezinfectanților, evitarea aglomerației și oficierea, după posibilitate, a slujbelor în aer liber, precum și implicarea preoților în informarea credincioșilor.

Cei care manifestă simptome de boală sunt rugați să nu vină la biserică.

Precizăm că, potrivit deciziei Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică, începând cu 5 iunie se permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, însă cu respectarea anumitor reguli. Una dintre prevederi recomandă enoriașilor să se abțină de la împărtășanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: