„Nu poate fi presa mai rapidă decât SIS-ul”. Dodon NU crede că Sandu a aflat din presă despre arestarea sa
Full Article 2 minutes read

„Nu poate fi presa mai rapidă decât SIS-ul”. Dodon NU crede că Sandu a aflat din presă despre arestarea sa

Fostul șef de stat Igor Dodon a declarat că este „necredibilă” afirmația președintei Maia Sandu precum că a aflat din presă despre perchezițiile de la domiciliul său și ulterior arestarea sa.

Acesta menționează că SIS, MAI, dar și alte instituții, raportează zilnic primelor persoane în stat, fiind un proces instituțional obișnuit.

Nu cred că șefii SIS, MAI, Procuraturii, CNA, nu au informat-o pe Maia Sandu despre o astfel de operațiune specială, în cadrul căreia va fi percheziționat cu mascați și reținut un fost președinte al țării. Această acțiune în sine este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova. Nici un conducător al instituțiilor implicate nu risca să meargă la așa ceva fără a pune la curent președintele republicii, căruia i se subordonează instituțional”, a declarat Dodon.

Amintim că pe 27 mai, Maia Sandu a comentat, în premieră, dosarul penal în care este vizat fostul șef de stat, fondatorul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Șefa statului a îndemnat organele de drept să își exercite munca în strică conformitate cu legea și s-a arătat îngrijorată de scurgerile anumitor informații în presă, din timpul perchezițiilor.

Întrebată de jurnaliști cum a aflat despre acuzațiile care i se aduc lui Dodon, aceasta a răspuns: „Am aflat când m-am trezit la Boston, citind presa” (Maia Sandu a efectuat o vizită în SUA, nota redacției).

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: