„Nu sunt sigur că e vorba de corupție”. Popșoi, despre perchezițiile de la Ministerul de Externe
Full Article 2 minutes read

„Nu sunt sigur că e vorba de corupție”. Popșoi, despre perchezițiile de la Ministerul de Externe

În cazul perchezițiilor recente de la Ministerul de Externe nu ar fi vorba de corupție. Descinderile au vizat o persoană din direcția consulară a Ministerului. Aceasta a fost chemată la procuratură însă nu i s-au impus restricții – arest sau limitarea deplasării. Precizările au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi. 

La emisiunea „Bună seara” de la Moldova 1, Popșoi a fost solicitat să comunice detalii în cazul descinderilor recente de la Ministerul de Externe.

„Într-adevăr s-au întreprins o serie de proceduri procesuale în departamentul, în direcția consulară. Mai multe detalii din păcate nu pot oferi în lipsa unor informații, altele decât cele care au fost făcute publice de Procuratura Generală. Pot doar să confirm toată deschiderea din partea instituției pe care o conduc, să oferim toată informația și toată disponibilitatea de a colabora și de a oferi toată informația necesară procurorilor în instrumentarea acestui proces. (…) Persoana care este vizată din câte înțelegem a fost chemată la Procuratură dar nu i s-au impus pe moment restricții, cel puțin din câte cunosc eu nu i s-au impus restricții – arest sau limitarea deplasării”, a menționat Popșoi.

Întrebat dacă atunci când a venit la minister s-a gândit că poate găsi în instituție „elemente de corupție”, Popșoi a răspuns: „În cazul dat nu sunt sigur că e vorba de corupție”.

La precizarea ce poate fi în acest caz, ministrul a menționat: „Vom aștepta comunicarea oficială a procuraturii pentru că, în cazul unui proces în derulare, nu putem oferi informații publice mai mult decât a făcut-o instituția procuraturii”.

Pe 24 aprilie, reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au declarat că în cadrul Ministerului Afacerilor Externe au avut loc acțiuni procesual-penale și că nu sunt reținuți. Se menționa că procurorii PCCOCS și ofițerii SIS urmează să revină cu amănunte, atunci când investigațiile o vor permite. Precizările au fost făcute în contextul în care pe online a apărut informația că șeful Direcției Consulare a Ministerului, Vasile Mircos, a fost reținut după ce ar fi fost efectuate percheziții la birou cât și la domiciliul său. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: