Procurorii și SIS – la Ministerul de Externe: au loc acțiuni procesual-penale
Full Article 1 minutes read

Procurorii și SIS – la Ministerul de Externe: au loc acțiuni procesual-penale

Ministerul Afacerilor Externe se află în atenția Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și a ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate (SIS). În cadrul instituției au avut loc acțiuni procesual-penale. Actualmente nu sunt reținuți. Precizările au fost făcute pe 24 aprilie de reprezentanții PCCOCS în contextul în care pe online a apărut informația că șeful Direcției Consulare a Ministerului a fost reținut. 

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au declarat că în cadrul Ministerului Afacerilor Externe au avut loc acțiuni procesual-penale.

„Actualmente, acestea nu au rezultat în rețineri sau atribuirea unor statute procesuale. Procurorii PCCOCS și ofițerii SIS urmează să revină cu amănunte, atunci când investigațiile o vor permite”, au menționat reprezentanții Procuraturii.

Precizăm, un canal de Telegram a scris în seara zilei de 23 aprilie că șeful Direcției Consulare al Ministerului Afacerilor Externe al Moldovei, Vasile Mircos, a fost reținut după ce ar fi fost efectuate percheziții la birou cât și la domiciliul său.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: