„Nu vor fi întârzieri la plata salariilor și pensiilor.” Guvernul, despre veniturile la bugetul public național
Full Article 2 minutes read

„Nu vor fi întârzieri la plata salariilor și pensiilor.” Guvernul, despre veniturile la bugetul public național

În luna ianuarie a anului 2021 la Bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 4,96 miliarde lei, mai mult cu 251,1 milioane lei față de ianuarie a anului 2020. În același timp, cheltuielile au constituit 5 miliarde de lei, care comparativ cu luna ianuarie 2020 sunt mai mari cu 252,2 milioane lei. Executarea Bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 38,5 milioane lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale Bugetului public național au constituit 6,7 miliarde lei.

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă a guvernului Republicii Moldova pe 6 februarie.

Totodată, veniturile Bugetului de stat în prima lună a anului 2021 au constituit 3 miliarde lei, în creștere cu 262,2 milioane lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile la Serviciul Fiscal de Stat au constituit 1,6 miliarde lei, cu 177 milioane lei mai mult față de ianuarie 2020, iar veniturile la Serviciul Vamal au constituit 1,5 miliarde lei, fiind în creștere cu 59,8 milioane lei comparativ cu prima lună a anului trecut.

Cheltuielile Bugetului de stat au fost executate în sumă de 3,6 miliarde lei, depășind cu 76,9 milioane lei cheltuielile din prima lună a anului trecut, și cu un deficit în sumă de 611,7 milioane lei. Soldurile mijloacelor bănești în conturile Bugetului de stat au constituit 3,8 miliarde lei.

Potrivit comunicatului de presă, guvernul în exercițiu și-a onorat integral toate angajamentele de plată a salariilor și plăților sociale pentru luna ianuarie. „Astfel, nu există riscuri de neexecutare a cheltuielilor aprobate în buget, dat fiind faptul că bugetul dispune de resurse financiare suficiente și asigură în permanență un management prudent al lichidităților. În acest sens, salariile, pensiile, prestațiile sociale și alte cheltuieli prioritare vor fi achitate integral și la timp”, a menționat serviciul de presă a guvernului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: