Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 21% în comparație cu săptămâna trecută
Full Article 1 minutes read

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 21% în comparație cu săptămâna trecută

În comparație cu săptămâna trecută, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 21%. Datele au fost prezentate de către Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă.

„În comparație cu alte țările din regiune, Republica Moldova înregistrează o incidență de 2595 de cazuri la 1 milion de populație. Suntem nu departe cea mai infectată țară, dar avem indicatori mult mai trecuți decât alte țări din regiune, inclusiv Ungaria, Bulgaria, Grecia”, a declarat Nicolae Furtună.

Potrivit acestuia, cel mai afectat teritoriu este raionul Soroca, urmat de Ștefan Vodă, Bălți, Glodeni și Chișinău. „Municipiul Bălți este în ascensiune. Acum trei săptămâni nu se regăsea în primele cinci teritorii”, a precizat Nicolae Furtună.

De asemenea, în comparație cu săptămâna trecută, numărul celor vindecaților a crescut cu 33%, iar numărul deceselor a crescut cu 13%.

În prezent, 58% din persoane infectate s-au vindecat. Este vorba despre 5240 de persoane. Totodată, 317 persoane au decedat.

Precizăm că actualmente, în Republica Moldova sunt 3461 de cazuri active de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: