Numiri la Guvern. Două instituții s-au ales cu angajați noi
Full Article 2 minutes read

Numiri la Guvern. Două instituții s-au ales cu angajați noi

Membrii Guvernului Republicii Moldova au aprobat pe 1 iunie două numiri, precum și o concediere din funcție. Numirile sunt în cadrul Ministerului Economiei, dar și la Guvern. 

La Ministerul Economiei a fost numită Ina Voicu. Aceasta va deține funcția de secretar general al Ministerului începând cu data de 2 iunie 2022. Voicu activează de mai mulți ani în cadrul Ministerului și are expertiză în domeniul analizei și monitorizării politicilor.

Premierul Natalia Gavrilița a spus că Voicu este „un exemplu de funcționar public echidistant și profesionist”. „Am lucrat și eu cu doamna Voicu. O cunosc”, a adăugat prim-ministra.

Tot astăzi s-a propus și aprobat constatarea încetării detașării Svetlanei Țurcanu din funcția de secretar general adjunct al Guvernului și numirea Svetlanei Țurcanu în funcția de secretar general adjunct al Guvernului din 1 iunie. Țurcanu este licențiată în economie. Parcursul ei profesional cuprinde activități în funcții publice de execuție și de conducere în administrația publică centrală.

Natalia Gavrilița a menționat că Țurcanu lucrează de mai mult timp prin detașare. „Acum încetăm detașarea și numim această candidatură în funcție”, a spus Gavrilița.

În cadrul aceleiași ședințe de Guvern s-a propus constatarea reluării activității de muncă în funcția exercitată înainte de suspendare de Dina Gașco, director general adjunct al Agenției pentru Proprietate Intelectuală din data de 6 iunie și totodată preavizarea Dinei Gașco cu privire la concediere.

Premierul a declarat că este vorba despre o persoană care a fost în concediul de maternitate și acum funcția ei nu mai există.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: