O coloană cu tehnică militară se deplasează din Moldova spre România. Precizările ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

O coloană cu tehnică militară se deplasează din Moldova spre România. Precizările ministerului Apărării

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 29 mai – 9 iunie, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2023” (SG23), care face parte din complexul de exerciții „Defender Europe 23”. Antrenamentul se va desfășura pe teritoriul României. În acest context, Ministerul Apărării a anunțat că, astăzi, o coloană de tehnică militară se va deplasa spre țara vecină.

„SG23” este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu” din cadrul Statului Major al Apărării, Armata României.

„Saber Guardian 2023” este un exerciţiu în teren, care are ca obiectiv creșterea interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere. Antrenamentele se desfăşoară concomitent în poligoanele militare din județele Constanța, Ialomița, Brașov, Galați, Brăila și Tulcea, din România.

În acest an, contingentul de militari ai Brigăzii de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” se va deplasa la locul de instruire în România cu unități de tehnică militară din dotarea Armatei Naționale. Militarii moldoveni se vor antrena la Centrul de instruire Smârdan din județul Galați, România.

Ministerul Apărării de la Chișinău a precizat că la „SG 23” participă circa 10 000 de militari din 13 țări aliate și partenere — Albania, Bulgaria, Italia, Franța, Grecia, Macedonia de Nord, România, Republica Moldova, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Polonia, Portugalia și Țările de Jos.

Exerciţiul „Saber Guardian” se desfăşoară în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2023.

De precizat că militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Saber Guardian” din anul 2013.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: