O delegație de la Tiraspol a plecat la Moscova. Scopul declarat: „Întărirea relațiilor bilaterale cu Rusia”
Full Article 1 minutes read

O delegație de la Tiraspol a plecat la Moscova. Scopul declarat: „Întărirea relațiilor bilaterale cu Rusia”

O delegație a oficialilor nerecunoscuți de la Tiraspol a efectuat o vizită la Moscova. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 24 martie de așa-numitul „Minister de Externe” al regiunii transnistrene, scopul întrevederilor cu oficialii ruși a fost „întărirea relațiilor bilaterale și interinstituționale și a colaborărilor”.

Delegația de la Tiraspol s-a deplasat la Agenția federală pentru afaceri a CSI și a discutat cu reprezentanții Rossotrudnecestvo (Cooperare Umanitară Internațională).

„În cadrul discuțiilor, părțile au făcut schimb de păreri cu privire la proiectele cultural-umanitare și au abordat aspecte legate de educarea absolvenților transnistreni în universitățile rusești și ridicarea calificării „funcționarilor de stat ai Transnistriei” în centrele de instruire din Rusia”, se arată în declarație.

De asemena, reprezentanții regiunii transnistrene s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Sănătății al Federației Ruse, discutându-se posibilitatea acordării ajutorului medical în instituțiile spcializate din Rusia și au avut loc întrevederi cu reprezentanții Ministerului de Științe despre dezvoltarea susținerii sistemului educațional al regiunii transnistrene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: