O deputată PAS cere premierului interimar să anuleze ordinul privind componența nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice
Full Article 2 minutes read

O deputată PAS cere premierului interimar să anuleze ordinul privind componența nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Veronica Roșca a expediat un demers adresat premierului interimar Aureliu Ciocoi. Parlamentara solicită anularea ordinului din 13 ianuarie, prin care s-a aprobat componența nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice.

Potrivit Veronicăi Roșca, ordinul a fost emis „cu încălcarea flagrantă a legii”.

„Ordinul în cauză este nul, în condiția în care contravine Hotărârii Guvernului nr.73/2014, fiind pasibil de a fi anulat inclusiv prin intermediul procedurii contenciosului administrativ și aduce atingere securității raporturilor juridice. Prin prisma stipulărilor legale am solicitat aplicarea mecanismului reglementat de art.7 lit.g) al Legii nr.136/2017 cu privire la Guvern, adică suspendarea, abrogarea sau anularea ordinului aprobat în mod ilegal”, a anunțat deputata PAS pe pagina sa de Faceook.

Am venit cu un demers în adresa dlui Aureliu CIOCOI, Prim-ministru interimar, cu solicitarea de a acționa în vederea…

Publicată de Veronica Rosca pe Joi, 14 ianuarie 2021

Am solicitat un comentariu de la reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării despre acest subiect, iar aceștia au promis că vor reveni cu informații.

***

Amintim că Componența Consiliului Național al Monumentelor Istorice, fără avizul căruia nu pot fi efectuate construcții în centrul istoric al Chișinăului, a fost modificată anticipat. NM a aflat că din noua componență a consiliului face parte Iurie Povar, arhitectul centrului de business de pe locul cafenelei „Guguță”, dar și Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, care a susținut acest proiect. Aflați detalii din articolul «Тень Guguţă» („Umbra lui Guguță”).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: