O elevă din regiunea transnistreană, premiată de Moscova pentru „patriotism”. Eseul său a fost publicat în revista Ministerului rus al Apărării
Full Article 2 minutes read

O elevă din regiunea transnistreană, premiată de Moscova pentru „patriotism”. Eseul său a fost publicat în revista Ministerului rus al Apărării

Xenia Morari, elevă a clasei a X-a din satul Popencu, raionul Rîbnița, a fost distinsă cu marele premiu la concursul patriotic rusesc „Lumea nouă este treaba tinerilor”.  Tânăra a fost premiată pentru eseul intitulat „Rus este cel care iubește și slujește Rusiei”. Informațiile au fost raportate de așa-numitul „Minister al Educației” din regiunea transnistreană.

Potrivit informațiilor, eseul Xeniei Morai a fost publicat în ediția din decembrie a revistei Ministerului rus al Apărării.

În afară de Xenia Morari, la concurs au mai participat și alți elevi din Transnistria, care au scris materiale intitulate: „Podul Victoriei”, „Războiul nu are chip de femeie”, „Istoria URSS în familia mea”, „Faptele strămoșilor mei”.

Amintim că pe teritoriul regiunii transnistrene staționează ilegal trupele rusești, fapt care contravine Constituției  Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au cerut în repetate rânduri retragerea soldaților ruși.

Recent, NM a aflat că reprezentanța Rossotrudnicestvo în Moldova „Casa Rusă” a livrat în Transnistria noi manuale de istorie. În manuale a fost adăugată o nouă secțiune – „Rusia modernă” – în care evenimentele din istoria modernă a Federației Ruse, inclusiv agresiunea militară asupra Ucrainei și anexarea Crimeei, sunt interpretate în stilul propagandei ruse. (Detalii – AICI și AICI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: