O femeie din Chișinău, mințită de escroci, le-a dat €15 mii. Au fost reținuți când au cerut și primit alți 5 mii euro
Full Article 2 minutes read

O femeie din Chișinău, mințită de escroci, le-a dat €15 mii. Au fost reținuți când au cerut și primit alți 5 mii euro

O nouă victimă în cazul schemei cu „ruda implicată în accident”. O femeie din Chișinău a transmis escrocilor 15 mii de euro, pentru a scăpa de răspunderea penală „o rudă” care ar fi provocat un accident rutier. După ce au luat banii, escrocii au anunțat femeia că aceștia nu sunt suficienți și au mai cerut 5 mii de euro. În timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, polițiștii au reținut doi suspecți. Informația a fost comunicată de Poliția Republicii Moldova pe 19 iulie. 

Polițiștii din sectorul Botanica au fost sesizați despre un nou caz de escrocherie în schema cu „ruda implicată în accident”.

„Victima ar fi fost telefonată de o persoană necunoscută, care i-ar fi comunicat că o rudă a fost implicată în accident și a solicitat 15 000 de euro pentru a o scăpa de răspunderea penală. În scurt timp, la domiciliul victimei, situat pe strada Grenoble din capitală, s-a prezentat un bărbat care a luat banii. Însă acesta i-a zis că banii nu sunt suficienți și i-a mai cerut 5 000 de euro. Femeia, neavând acești bani, s-a deplasat la o prietenă pe strada Traian, pentru a-i împrumuta”, au comunicat polițiștii.

Se menționează că prietena acesteia și-a dat seama că este vorba despre o escrocherie și a apelat poliția. Iar în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, polițiștii au reținut doi suspecți.

„Oamenii legii continuă să investigheze cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, se arată în declarația poliției.

Schema cu „ruda implicată în accident” a fost pusă în aplicare de escroci încă de la sfârșitul anului 2023. Poliția a reținut mai mulți suspecți, totuși aceasta continuă să se desfășoară iar mai multe persoane sunt deposedate de bani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: