O nouă majoritate parlamentară în parlament. Socialiștii invită președinta țării la noi consultări
Full Article 2 minutes read

O nouă majoritate parlamentară în parlament. Socialiștii invită președinta țării la noi consultări

La începutul ședinței legislativului din 18 martie, liderul fracțiunii Partidul Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculiță a dat citire unui document privind crearea unei noi majorități parlamentare. 

UPDATE (11:20) Candidatul propus de majoritatea parlamentară este ambasadorul Moldovei în Rusia, fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuc. Mai multe detalii AICI.

Știrea inițială

Noua majoritate parlamentară a invitat președintele țării la ora 12:00, pentru consultări cu noua majoritate parlamentară.

Corneliu Furculiță nu a precizat câți deputați fac parte din noua majoritate parlamentară și nici cine este candidatul la funcția de prim-ministru pe care o propun.

Președinta țării Maia Sandu nu a anunțat deocamdată dacă va accepta sau nu invitația deputaților.

***

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: