Maia Sandu, după consultările cu deputații: „Îl înaintez pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după consultările cu deputații: „Îl înaintez pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru”

Președinta țării Maia Sandu l-a înaintat pe deputatul PAS Igor Grosu la funcția de premier al țării.  Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, după consultările cu reprezentanții fracțiunilor și grupurilor parlamentare, care s-au desfășurat pe 16 martie.

„Am luat act de decizia doamnei Durleșteanu. Având în vedere că în acest moment nu există un candidat care să fie susținut de o majoritate formalizată, am decis să îl înaintez pe domnul Igor Grosu la funcția de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că a aflat după discuțiile cu PSRM despre decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de prim-ministru. Maia Sandu a mai spus că speră că alegerile parlamentare anticipate vor putea fi organizate în vară, după ce situația pandemică se normalizează.

„Cu toții înțelegem că alegerile pot avea loc doar atunci când pandemia va fi controlată, când situația se va îmbunătăți considerabil. De aceea lucrăm ca să asigurăm cu vaccin cât mai mulți oameni și să întreprindem toate măsurile care pot să protejeze cetățenii și să reducem numărul de infectări. Sper foarte mult că, în zilele care urmează, să ne pătrundem de gravitatea situației și să reducem aceste cifre”, a mai spus Maia Sandu.

Președinta țării a mai declarat că „alegerile parlamentare anticipate sunt susținute de 70% dintre cetățeni”.

***

Președinta Maia Sandu a desfășurat pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. Șefa statului s-a întâlnit cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, cu reprezentanții grupului politic Pro Moldova,  cu conducerea PDM, cu cea a Platformei DA și cu liderii PSRM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: