„O nouă provocare, o nouă echipă”. Anca Dragu, primul mesaj după învestirea în funcția de șefă a BNM
Full Article 2 minutes read

„O nouă provocare, o nouă echipă”. Anca Dragu, primul mesaj după învestirea în funcția de șefă a BNM

Anca Dragu a spus că activitatea la Banca Națională a Moldovei (BNM) este o nouă provocare pentru ea și împreună cu echipa instituției va contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei. Declarațiile au fost făcute după ce Dragu a fost prezentată angajaților de la BNM de președintele Parlamentului Igor Grosu.

După 27 de ani de activitate profesională, mă întorc în sistemul bancar. O nouă provocare, o nouă echipă pe care am avut astăzi onoarea să o cunosc și împreună cu care voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei. Îi mulțumesc domnului Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, pentru încrederea pe care mi-a acordat-o”, a scris Dragu pe rețelele de socializare, în seara zilei de 26 decembrie.

Anca Dragu a fost numită în funcția de șef al BNM de Parlament, în ședința din 22 decembrie 2023. Candidatura sa a fost susținută de 58  de deputați ai Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate. S-a întâmplat la doar o zi după ce fostul guvernator al BNM Octavian Armașu a fost demis din funcție de Parlament, cu votul a 81 de deputați PAS și BCS. Numirea Ancăi Dragu la nici 24 de ore de la demisia lui Armașu a stârnit un val de critici, în special în rândul opoziției.

Potrivit CV-ului, Anca-Dana Dragu are o experiență de peste 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional. Dragu a mai fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul României și, în 2020, a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului României.

Dragu a obținut cetățenia Republicii Moldova. Decretul prezidențial a fost semnat de Maia Sandu cu o zi înainte ca Igor Grosu să o propună pe Dragu la șefia BNM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: