O nouă regulă în UE: se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat
Full Article 2 minutes read

O nouă regulă în UE: se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat

Începând cu luna iulie, în Uniunea Europeană se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie. Potrivit cercetătorilor, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură. În loc de capacele obișnuite care se desprind complet vor exista benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac și sticlă. Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii să recicleze sticlele. 

Unian scrie că, începând cu 1 iulie, Uniunea Europeană interzice vânzarea sticlelor de plastic cu capac detașabil. Decizia a fost luată anul trecut iar acum devine obligatorie. Multe companii s-au adaptat noilor împrejurări anterior. Potrivit sursei, schimbările au creat deja nemulțumiri în rândul multor consumatori. Aceștia susțin că noile capace, atașate de sticlă și care nu pot fi îndepărtate ușor, le încurcă la băut și la turnarea băuturii.

Ecologiștii au explicat că anume capacele, aruncate separat de sticle, sunt cele care poluează mediul. Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii țărilor UE să recicleze sticlele împreună cu capacele.

Euronews a scris anterior că în loc de capacele obișnuite care se desprind complet vor exista benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac și sticlă. Potrivit sursei, capacele sunt unele din cele mai poluante materiale plastice de unică folosință de pe plaje. În prezent, cantități mari din acestea nu sunt procesate și ajung în oceane. Potrivit cercetătorilor, în 2019, peste 850 milioane de tone de gaze cu efect de seră au fost eliberate în atmosferă prin producerea și arderea plasticului. Iar Euronews.ro a scris anterior că de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și că, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: