O nouă scumpiere a benzinei și motorinei. Prețurile plafon afișate de ANRE pentru vineri
Full Article 2 minutes read

O nouă scumpiere a benzinei și motorinei. Prețurile plafon afișate de ANRE pentru vineri

Vineri, 10 septembrie, prețurile pentru carburanți vor crește, din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat plafonul pentru următoarea zi. Este a șasea scumpire consecutivă.

Potrivit ANRE, prețul maxim de comercializare cu amănuntul a benzinei cu cifra octanică A-95 a fost stabilit la valoarea de 20 de lei și 70 de bani litrul, cu 9 bani mai mult decât astăzi, iar a motorinei – la 16 lei și 69 de bani, cu 3 bani mai mult.

Potrivit modificărilor operate recent în legislație, ANRE stabilește zilnic prețurile maxime plafon pentru benzina și motorina standard, în timp ce petroliștii stabilesc la propria discreție prețurile pentru celelalte tipuri de carburanți.

Pe 7 septembrie, reprezenanții ANRE au explicat scumpirea prin prețurile la bursele petroliere internaționale:

„Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters). Informăm că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională”.

O nouă scumpiere a benzinei și motorinei. Prețurile plafon afișate de ANRE pentru vineri

ANRE

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: