O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare la spitalul Sfânta Treime din capitală

O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare cu o capacitate de 14 paturi – instituită de la zero la IMSP SCM „Sfânta Treime.”

Pentru deschiderea secției noi de anestezie şi terapie intensivă (ATI), din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare în valoare de circa 6 mil. lei, bani care vor fi utilizaţi doar pentru lucrările de reparaţie conform standardelor internaţionale în domeniu.
Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit acestuia, necesitatea creării acestei unităţi critice pentru sistemul medical municipal, a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile înalt calificate pe care le acordă pacienţilor pe diferite specialităţi medicale, mai tratează şi 250 de pacienţi cu coronavirus.

„Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale (monitoare, ventilatoare, maşini de anestezie, paturi multifuncţionale etc.), dintre care o parte a fost deja procurat, au fost oferite surse financiare de către MSMPS şi partenerii noştri externi,” a declarat Ceban.

Astfel, după deschiderea noii secţii, numărul total de paturi în secţiile ATI la spitalul “Sfânta Treime”, va constitui 68 de paturi, fiind spitalul cu cea mai mare capacitate.

Menționăm că lucrările de reparaţie în secţia de terapie intensivă şi reanimare au fost inițiate în decembrie 2020 și urmează a fi finalizate în luna aprilie, curent.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: