O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare la spitalul Sfânta Treime din capitală
Full Article 2 minutes read

O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare la spitalul Sfânta Treime din capitală

O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare cu o capacitate de 14 paturi – instituită de la zero la IMSP SCM „Sfânta Treime.”

Pentru deschiderea secției noi de anestezie şi terapie intensivă (ATI), din bugetul municipal au fost alocate mijloace financiare în valoare de circa 6 mil. lei, bani care vor fi utilizaţi doar pentru lucrările de reparaţie conform standardelor internaţionale în domeniu.
Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit acestuia, necesitatea creării acestei unităţi critice pentru sistemul medical municipal, a apărut odată cu debutul pandemiei COVID-19, când instituţia medicală, pe lângă serviciile înalt calificate pe care le acordă pacienţilor pe diferite specialităţi medicale, mai tratează şi 250 de pacienţi cu coronavirus.

„Pentru echipamentul şi dispozitivele medicale (monitoare, ventilatoare, maşini de anestezie, paturi multifuncţionale etc.), dintre care o parte a fost deja procurat, au fost oferite surse financiare de către MSMPS şi partenerii noştri externi,” a declarat Ceban.

Astfel, după deschiderea noii secţii, numărul total de paturi în secţiile ATI la spitalul “Sfânta Treime”, va constitui 68 de paturi, fiind spitalul cu cea mai mare capacitate.

Menționăm că lucrările de reparaţie în secţia de terapie intensivă şi reanimare au fost inițiate în decembrie 2020 și urmează a fi finalizate în luna aprilie, curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: