O nouă victorie pentru Moldova. Radu Izvoreanu a cucerit titlul de vicecampion mondial universitar la judo
Full Article 2 minutes read

O nouă victorie pentru Moldova. Radu Izvoreanu a cucerit titlul de vicecampion mondial universitar la judo

Republica Moldova a obținut argintul la Jocurile Mondiale Universitare 2023, care se desfășoară  în Chengdu, Republica Populară Chineză. Titlul de vicecampion mondial universitar a fost cucerit de Radu Izvoreanu, talentatul luptător moldovean de judo. Sportivul s-a făcut remarcat pe tatami, la categoria de greutate 66 kg.

Potrivit ministerului Educației și Cercetării, în sferturile de finală, sportivul din țara noastră  a avut o confruntare dificilă cu Mahmoudi Abolfazl din Iran, un adversar puternic și bine pregătit. A urmat apoi semifinala, în care s-a confruntat cu luptătorul din Tadjikistan Shahboz Saidaburorov – o confruntare tensionată, în care Radu Izvoreanu și-a asigurat un loc binemeritat în finală.

Momentul cel mai important al competiției a fost finala, în care sportivul nostru  s-a întâlnit cu Hattori Shinsei din Japonia. Cei doi sportivi au arătat cea mai bună tehnică și strategie de luptă. Radu Izvoreanu a obținut titlul de vicecampion, fiind învins cu o ușoară diferență de adversarul său japonez.

Republica Moldova este reprezentată de o echipă de 18 sportivi și sportive la Jocurile Mondiale Universitare 2023 din orașul Chengdu, Republica Populară Chineză. Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Sportului Universitar (FISU) și reunește peste 10 mii de sportivi din circa 190 de țări ale lumii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: