„O structură care acționa la comandă”. Ana Revenco, despre ce a găsit la SPIA, când a preluat mandatul de ministru
Full Article 2 minutes read

„O structură care acționa la comandă”. Ana Revenco, despre ce a găsit la SPIA, când a preluat mandatul de ministru

Ministra de Interne, Ana Revenco, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, din 29 noiembrie, că până nu demult, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI acționa la comandă. Șefa de la MAI a afirmat că, SPIA executa comenzi care veneau de la fosta conducere a MAI și a Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Între timp, Revenco, declară că are încredere în echipa pe care a adus-o la minister și își exprimă speranța că vor munci conform principiilor care au fost trasate din momentul preluării funcțiilor de conducere.

„Ceea ce am găsit eu când am venit era o structură concepută cu oameni numiți în funcții de conducere, care acționau nici pe departe în interesul sistemului, nici pe departe conform mandatului său inițial. Mai degrabă, la comandă, începând cu cei din conducere până la șefi de direcții”, a declarat ministra.

Ministra de Interne consideră că unii ofițeri ai SPIA ar putea fi implicați în mai multe ilegalități comise alături de angajații fostei Direcții nr. 5.

„Probabil și asta. Ceea ce încerc eu să vă zic este faptul că SPIA până acum, de curând, nu era orientată spre a investiga activitatea de corupție cu participarea angajaților sau a foștilor angajați ai sistemului Afacerilor Interne. Mai degrabă, erau orientați spre executarea unor comenzi care veneau inclusiv de la fosta conducere a ministerului și a IGP”, a spus Revenco.

Fiind întrebată dacă șeful adjunct al SPIA Eugen Șevciuc a fost responsabil de amplasarea corturilor în stradă în 2019 și blocarea accesului noilor membri ai Cabinetului de miniștri de atunci în sediu, Revenco a negat.

„Am dispus o anchetă internă care a rezultat în concluzii ce nu susțin această ipoteză. A fost parte a echipei care era responsabil pentru supravegherea clădirii Ministerului”, a precizat ministra.

Cât ține de politica de cadre, Ana Revenco a precizat că nu acceptă în funcții oameni pe principii de „cumătrism, prietenism și nănășism”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: