O tenismenă originară din Moldova a câștigat bronzul la Olimpiada de la Paris. A reprezentat Spania
Full Article 2 minutes read

O tenismenă originară din Moldova a câștigat bronzul la Olimpiada de la Paris. A reprezentat Spania

Perechea spaniolă formată din Cristina Bucșa şi Sara Sorribes Tormo a câştigat, pe 4 august, medalia de bronz în proba de dublu feminin din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris. Tenismena Cristina Bucșa este originară din Republica Moldova, scrie News.ro.

Tenismenele Sara Sorribes Tormo și Cristina Bucșa s-au impus în faţa jucătoarelor din Cehia, Karolina Muchova şi Linda Noskova, scor 6-2, 6-2, după un meci care a durat o oră şi 11 minute. Rezultatul a fost mai mult decât suficient pentru a trece de finala pentru medalia de bronz.

Precizăm că Cristina Bucșa s-a născut la Chişinău la 1 ianuarie 1998, iar familia sa s-a mutat în Spania pe când ea avea 3 ani. Tatăl şi antrenorul sportivei este Ion Bucşă, fost biatlonist, portdrapel al Moldovei la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 şi 2002. Ea reprezintă Spania din 2015.

Sara Sorribes Tormo are 27 de ani şi, alături de Cristina, a adus a patra medalie la dublu feminin pentru tenisul spaniol la Jocurile Olimpice.

Finala pentru aur se dispută între italiencele Sara Errani/Jasmine Paolini şi sportivele ruse Mirra Andreeva/Diana Shnaider, care evoluează sub drapel neutru.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi în cadrul a zece probe.

Până acum, țara noastră a obținut două medalii de bronz la Olimpiada de la Paris. Bronzul olimpic a fost câștigat de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

viewscnt

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: