„O tulpină nouă de virus de ură și discriminare planează în sfera politicului de la Chișinău”. Durleșteanu l-a acuzat pe PAS de „imitație a democrației”
Full Article 3 minutes read

„O tulpină nouă de virus de ură și discriminare planează în sfera politicului de la Chișinău”. Durleșteanu l-a acuzat pe PAS de „imitație a democrației”

Fostul ministru de Finanțe, Mariana Durleșteanu, care a fost propus de partidul Socialiștilor pentru funcția de prim-ministru, a acuzat partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) că imită democrația și că respectă principiul „cine nu este cu ei este împotriva lor”. Durleșteanu a scris despre asta pe 22 februarie pe Facebook, îndemnând cetățenii să nu creadă în cuvintele că este o „păpușă” manipulată de politicieni.

Durleșteanu a menționat că, acceptând oferta de a deveni candidat la funcția de prim-ministru, s-a confruntat cu intoleranță față de cei „care gândesc diferit sau visează la altceva”.

„O nouă tulpină a virusului urii și discriminării planează în sfera politică a Chișinăului:„ Cel care nu este cu noi este împotriva noastră ”, a scris Durleșteanu.

Durleșteanu a acuzat PAS că nu împărtășește victoria cu celelalte forțe de centru-dreapta care au ajutat-o ​​pe Maia Sandu să câștige alegerile prezidențiale din 2020.

„Eu văd o democrație mimată, o mostră de populism, emanată și impusă tuturor de către partidul care a câștigat – susținut de alte formațiuni de centru-dreapta – alegerile prezidențiale. Tocmai de asta unii actori politici deja reamintesc că la aprinderea „torței victoriei”, în noiembrie 2020, au contribuit și ei. Învingătorii, însă, preferă să nu partajeze victoria cu alții”, a scris Durleșteanu.

Ea a subliniat că are suficientă experiență pentru a conduce o echipă de profesioniști.

„Nu sunt o„ păpușă ”, așa cum mă acuză adversarii mei, care de fapt nici măcar nu mă cunosc. Pentru aceasta, nu am nici trăsăturile de caracter inerente unei păpuși, nici o educație slabă, nici ipocrizie ”, a spus Durleșteanu, menționând că este capabilă să ia decizii în mod independent și să lucreze în echipă. Ea a subliniat că, deși este acuzată că a respectat decretele Moscovei, ea a fost pregătită ca profesionistă pe un model pro-occidental.

Durleșteanu a remarcat că nu va ceda provocărilor, insultelor și calomniilor.

Amintim că în ajun, Durleșteanu a scris că intenționează să îl dea în judecată pe liderul PAS, deputatul Igor Grosu. Așa a reacționat Durleșteanu la acuzațiile lui Grosu că a obținut sprijinul tuturor celor mai corupți și compromși politicieni.

Amintim că pe 11 februarie PSRM, condus de Igor Dodon, a anunțat că propun să numească fosta ministru de finanțe Mariana Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru. O nouă coaliție a fost creată pentru a confirma candidatura sa în parlament. Acesta include 54 de deputați. Printre aceștia se numără deputați din PSRM, partidul ȘOR, grupul Pentru Moldova și deputați independenți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: