Oamenii legii au destructurat o rețea specializată în falsificarea certificatelor Covid. Ce pedeapsă riscă?
Full Article 1 minutes read

Oamenii legii au destructurat o rețea specializată în falsificarea certificatelor Covid. Ce pedeapsă riscă?

Mai multe persoane bănuite de elaborarea și vânzarea certificatelor Covid-19 false au fost percheziționate de oamenii legii, vineri  24 decembrie. În rezultat au fost depistate și ridicate 32 de consimțăminte pentru acord la imunizare împotriva Covid-19, două certificate de vaccinare și jurnalul cu înscrieri ale persoanelor care ar fi fost deja vaccinate.

Polițiștii de frontieră au stabilit că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia elaborau documentele solicitate. La fel, membrii grupului lucrau după o schemă bine gândită, fiecare își avea rolul său în emiterea acestor documente.

„Au fost ridicate 32 de consimțăminte pentru acord la imunizare împotriva Covid-19, două certificate de vaccinare și jurnalul cu înscrieri ale persoanelor care ar fi fost deja vaccinate, toate aveau însemnele IMSP Mărculești din raionul Florești”, precizează Poliția de frontieră, pe 25 decembrie.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală. Persoanele documentate riscă amendă până la 47.500 mii lei sau închisoare de până la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: