Oaspeți la Chișinău, săptămâna viitoare: vor avea întrevederi inclusiv cu Sandu, Recean și Grosu 
Full Article 2 minutes read

Oaspeți la Chișinău, săptămâna viitoare: vor avea întrevederi inclusiv cu Sandu, Recean și Grosu 

Săptămâna viitoare, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, în Republica Moldova se vor afla deputați din Lituania. Aceștia vor avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean, șeful legislativului Igor Grosu, inclusiv cu șefia Ministerului de Externe și a Ministerului Agriculturii. Iar pe 29 ianuarie, la Chișinău, se va afla ambasadorul cu Misiuni Speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean Paun Rohovei. 

Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au anunțat că vor găzdui, în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, vizita deputaților lituanieni din Grupul de prietenie cu Republica Moldova.

La Parlament, deputații lituanieni vor avea întrevederi cu șeful legislativului Igor Grosu, cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană Doina Gherman, președintele Comisiei economie, buget și finanțe Radu Marian și președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Alexandr Trubca. Membrii delegației vor mai discuta cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania Ion Babici.

Potrivit sursei, agenda vizitei mai include întrevederi cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean. Deputații lituanieni se vor întâlni și cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

„În cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte de actualitate cum ar fi agenda de reforme a Republicii Moldova, parcursul european al țării noastre și oportunitățile de intensificare a relațiilor moldo-lituaniene în diverse domenii-cheie”, au precizat reprezentanții Parlamentului.

Membrii Grupului pentru relații interparlamentare a Seimasului Republicii Lituania vor mai merge la Cahul și la Soroca, unde vor avea discuții cu agricultorii din regiune.

Tot săptămâna viitoare, în Republica Moldova se va afla ambasadorul cu Misiuni Speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean Paun Rohovei. Mai exact, pe 29 ianuarie, Paun Rohovei și viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian vor susține declarații pentru jurnaliști, în clădirea Guvernului, începând cu ora 09:45.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: