Odesa, atacată din nou: cel puțin o persoană a murit și alte 5 au fost rănite. A fost lovită o navă civilă
Full Article 2 minutes read

Odesa, atacată din nou: cel puțin o persoană a murit și alte 5 au fost rănite. A fost lovită o navă civilă

Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănite la Odesa. Regiunea, au comunicat autoritățile locale, a fost atacată cu rachete balistice. Atacul a fost îndreptat spre infrastructura portuară din Odesa. A fost lovită o navă civilă. Potrivit șefului administrației militare al regiunii Odesa, trupele ruse încearcă să întrerupă activitatea coridorului de cereale ucrainean.

În seara zilei de 7 octombrie, primarul de la Odesa Ghenadii Truhanov a spus că în oraș a fost auzită o explozie. O publicație din Odesa raporta despre mai multe explozii.

Ulterior, șeful administrației militare al regiunii Odesa Oleg Kiper a anunțat că cel puțin o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite. Potrivit lui Kiper, atacul rusesc a fost îndreptat spre infrastructura portuară din Odesa. Oficialul ucrainean a mai spus că regiunea a fost atacată cu rachete balistice.

„Inamicul a lovit o navă civilă sub pavilion Palau. Un ucrainean în vârstă de 60 de ani a murit. (…) Încă cinci cetățeni străini au fost răniți”, a menționat Kiper. 

Potrivit lui Kiper, trupele ruse încearcă să întrerupă activitatea coridorului de cereale ucrainean. El a adăugat că acesta este al doilea atac din ultimele zile asupra unei nave civile din porturile regiunii Odesa. 

Rusia nu a comentat deocamdată atacul.

Odesa a fost atacată și în noaptea de 5 spre 6 octombrie. Autoritățile ucrainene anunțau că regiunea a fost atacată cu drone și rachete balistice, de pe teritoriul Crimeei. O persoană a fost rănită. Depozite și camioane au fost avariate. În unele locații au izbucnit incendii. A fost atacat un port civil din regiune. Ministerul rus al Apărării a spus că lovitura a fost îndreptată spre o navă care transporta arme.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: