„Oferte” pe online cu privire la plăcuțele de înmatriculare. Șoferii, atenționați despre o nouă escrocherie 
Full Article 2 minutes read

„Oferte” pe online cu privire la plăcuțele de înmatriculare. Șoferii, atenționați despre o nouă escrocherie 

„Oferte” pe online. Șoferilor li se promit plăcuțe cu numere de înmatriculare. Informația a fost comunicată de Agenția Servicii Publice (ASP), pe 20 august. Instituția a atenționat cetățenii Republicii Moldova că aceasta este o nouă formă de escrocherie și are loc „în afara procedurilor legale”. Potrivit Agenției, numerele de înmatriculare se obțin doar prin intermediul subdiviziunilor ASP și „nu există nici o altă modalitate legală de a achiziționa un număr”. 

Agenția Servicii Publice a atenționat șoferii despre o nouă formă de escrocherie în Republica Moldova – pe online se încearcă comercializarea ilegală a plăcuțelor cu numere de înmatriculare. Instituția a spus că persoanele care plasează anunțurile sunt neautorizate. Potrivit Agenției, în ultima perioadă, au fost semnalate mai cazuri în acest sens.

Prin urmare, instituția a spus că numerele de înmatriculare se obțin doar prin intermediul subdiviziunilor teritoriale ale ASP. „Nu există nici o altă modalitate legală de a achiziționa un număr de înmatriculare preferențial decât prin plata tarifului stabilit și depunerea unei cereri la ASP”, a comunicat Agenția.

Instituția a recomandat șoferilor să ignore „orice ofertă care promite obținerea unui număr de înmatriculare în afara procedurilor legale”.

„Înainte de a lua orice decizie, verificați întotdeauna informațiile pe site-ul oficial al ASP. Dacă ați fost victima unei înșelăciuni, adresați-vă organelor de poliție”, au adăugat reprezentanții Agenției.

Instituția a mai spus că, pentru a verifica dacă un anumit număr de înmatriculare este disponibil și pentru a afla procedura de obținere, cetățenii trebuie să acceseze site-ul Agenției Servicii Publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: