Oficialii americani consideră că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană. Reacția Iranului
Full Article 1 minutes read

Oficialii americani consideră că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană. Reacția Iranului

Avionul ucrainean prăbușit în Iran ar fi fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană, informează astăzi, 9 ianuarie, Euronews, care citează oficiali ai Pentagonului. Și președintele Donald Trump a declarat că este de părere că Iranul este responsabil de producerea tragediei, scrie CBS News. De cealaltă parte, Iranul respinge ipoteza, scrie Echo Moskvi, cu trimitere la agenția iraniană IRNA.

Președintele Donald Trump le-a spus jurnaliștilor că are „propriile bănuieli”privind tragedia aviatică. „Este o tragedie. Cineva putea să greșească”, a declarat șeful de la Casa Albă. Acesta a mai spus că aeronava efectua un zbor „în condiții destul de grele”.

Amintim că accidentul s-a produs aproape concomitent cu lansarea mai multor rachete din partea Iranului către două baze militare americane din Irak. Acțiunea a avut loc după ce generalul iranian Qassim Suleimani a fost ucis de o dronă americană.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit în această catastrofă aeriană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: