Ofițerii CNA efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă
Full Article 1 minutes read

Ofițerii CNA efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

Ofițerii Centrului Național Anticorupție efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Acțiunile de urmărire penală vizează presupuse acte de corupție. Informația a fost confirmată pentru NM de Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA.

„Este vorba despre percheziţii, efectuate cu scopul de a obţine probe, în dosarele pornite de procurori şi CNA, pe marginea pretinderii şi acceptării de bani de către angajaţii CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar şi pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă. Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcţionarii publici primeau de la pacienţi sume cuprinse între câteva sute de euro şi zeci de mii de lei”, a anunțat Angela Starinschi.

Potrivit sursei citate, acţiuni similare se desfăşoară concomitent şi la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri şi aducerea la cunoştinţă a statutului de bănuit.

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că „atât instituția vizată, cât și Ministerul vor coopera cu organele de drept pentru a oferi toate informațiile necesare privind elucidarea cazurilor investigate”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: