Olanda intră de azi în „izolare parțială”, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Olanda intră de azi în „izolare parțială”, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19

Regatul Țărilor de Jos intră într-o „carantină parțială” începând de miercuri, 14 octombrie. Premierul Mark Rutte a declarat în ajun că vor fi închise toate restaurantele și barurile, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, scrie France24.

„Anunțăm măsuri noi și dure și, de fapt, ne întoarcem la o carantină parțială”, a declarat Rutte într-o conferință televizată.

Oficialul a precizat că adunările cu un număr mai mare de 4 persoane vor fi interzise, iar seara va fi oprită vânzarea băuturilor alcoolice.

Școlile vor rămâne deschise, iar transportul public va continua să circule. Măsurile impuse vor fi valabile cel puțin patru săptămâni, iar autoritățile vor informa asupra efectelor acestora după 14 zile. Dacă numărul de infectări nu va scădea semnificativ, ar putea fi impuse măsuri mai dure, a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

Printre măsurile care intră în vigoare astăzi se numără și obligația de a purta măști de protecție pentru toate persoanele, începând de la vârsta de 13 ani, în spațiile din exterior. În interiorul magazinelor nu vor fi lăsate să intre un număr mai mare de 30 de persoane concomitent.

Decizia a fost luată după ce, marți, în Regatul Țărilor de Jos – o țară cu o populație de circa 17 mln de oameni, au fost depistate aproape 7 400 cazuri de infectări cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: