Ramon van Flymen, AFP

Olanda intră de azi în „izolare parțială”, pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19

Regatul Țărilor de Jos intră într-o „carantină parțială” începând de miercuri, 14 octombrie. Premierul Mark Rutte a declarat în ajun că vor fi închise toate restaurantele și barurile, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, scrie France24.

„Anunțăm măsuri noi și dure și, de fapt, ne întoarcem la o carantină parțială”, a declarat Rutte într-o conferință televizată.

Oficialul a precizat că adunările cu un număr mai mare de 4 persoane vor fi interzise, iar seara va fi oprită vânzarea băuturilor alcoolice.

Școlile vor rămâne deschise, iar transportul public va continua să circule. Măsurile impuse vor fi valabile cel puțin patru săptămâni, iar autoritățile vor informa asupra efectelor acestora după 14 zile. Dacă numărul de infectări nu va scădea semnificativ, ar putea fi impuse măsuri mai dure, a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

Printre măsurile care intră în vigoare astăzi se numără și obligația de a purta măști de protecție pentru toate persoanele, începând de la vârsta de 13 ani, în spațiile din exterior. În interiorul magazinelor nu vor fi lăsate să intre un număr mai mare de 30 de persoane concomitent.

Decizia a fost luată după ce, marți, în Regatul Țărilor de Jos – o țară cu o populație de circa 17 mln de oameni, au fost depistate aproape 7 400 cazuri de infectări cu COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

Partidele care nu prezintă date despre conducerea lor nu vor putea candida la parlamentare. Precizările CEC

Partidele politice au obligația de a prezenta spre înregistrare Agenției Servicii Publice (ASP) informații privind lista numerică și nominală a președinților, vicepreședinților, membrilor organelor executive centrale ale formațiunii. Partidele care nu vor prezenta datele despre membrii organelor executive centrale până la începerea perioadei electorale, adică 14 iulie, nu vor putea participa la alegerile parlamentare din această toamnă. Informațiile au fost raportate de Comisia Electorală Centrală (CEC) într-un comunicat din 9 iulie.

Statutul și programul partidului politic, precum și lista numerică și nominală a membrilor partidului politic care cad sub incidența art. 3 alin. (1) lit. e5) din Legea nr. 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale pot fi modificate și completate conform procedurii prevăzute de statutul partidului respectiv. Toate modificările și completările efectuate, precum și cele ale listei numerice și nominale a membrilor organelor executive centrale ale partidului, vor fi comunicate ASP în termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii respective”, a transmis CEC.

Potrivit autorității electorale, organele executive centrale ale partidului politic țin registrul membrilor de partid și poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor înscrise, precum și pentru prezentarea acestora. Registrele membrilor de partid sunt prezentate Comisiei Electorale Centrale și ASP în termenele și formele stabilite de către acestea.

Informaţia privind înregistrarea partidelor politice, privind radierea lor din Registrul de stat al persoanelor juridice, privind modificările şi completările operate în statutele acestora se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova şi pe pagina web a ASP. Responsabilă de publicarea acestei informații este ASP care va aduce la cunoștința publică informația privind înregistrarea partidului politic, lista numerică și nominală a membrilor organelor executive centrale a acestuia, numărul de membri declarat de formațiune, alte modificări și completări, după caz. Aceeași informație va fi prezentată CEC și Autorității Naționale de Integritate.

De asemenea, în procesul de examinare a cererilor de înregistrare a partidelor politice pentru participarea în alegerile parlamentare, CEC se va conduce de informațiile oficiale făcute publice sau furnizate Comisiei de către Agenția de Servicii Publice.

Totodată, ASP prezintă CEC lista partidelor politice care au dreptul de a participa la alegeri. Reamintim că partidele politice care, până la începerea perioadei electorale, adică către 14 iulie 2025, nu vor prezenta ASP toate informațiile privind membrii organelor executive centrale ale partidelor politice nu pot participa la alegeri”, a menționat Comisia Electorală Centrală.

Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 28 septembrie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: