OMS a lansat un apel către cercetători să dezvolte vaccinuri anti-Covid sub formă de spray nazal
Full Article 1 minutes read

OMS a lansat un apel către cercetători să dezvolte vaccinuri anti-Covid sub formă de spray nazal

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel către cercetători pentru dezvolta noi vaccinuri împotriva COVID mai ușor de administrat. OMS avertizează că există în continuare riscul dezvoltării unor variante de virus împotriva cărora vaccinurile deja existente să nu fie foarte eficiente.

OMS spune, de asemenea, că ar fi necesare niște vaccinuri care să fie mai uşor de administrat ca până acum, de pildă sub formă de spray nazal, relatează Digi24.

„Chiar şi acolo unde acoperirea vaccinală este de 70 la sută, dacă un număr semnificativ de lucrători sanitari, vârstnici şi persoane aparţinând altor grupuri de risc rămân nevaccinate, vor exista în continuare decese, presiunea asupra sistemelor sanitare va continua, iar recuperarea globală va fi în pericol”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS şi-a actualizat, totodată, obiectivele de vaccinare. Îşi propune acum să vaccineze cu două doze 100% din lucrătorii sanitari, persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi persoanele care sunt în mod deosebit expuse riscului din cauza unor condiţii medicale preexistente, în fiecare ţară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: