OMS susține că o nouă tulpină de COVID-19 se răspândește în lume: a început producția de vaccinuri
Full Article 2 minutes read

OMS susține că o nouă tulpină de COVID-19 se răspândește în lume: a început producția de vaccinuri

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că o nouă tulpină de COVID-19 se răspândește în întreaga lume și că, în acest sens, a început producția de vaccinuri actualizate, scrie Delfi

OMS a declarat că monitorizează atent noua tulpină de COVID-19 EG.5, care s-a răspândit în mai multe țări. 

Potrivit sursei, tulpina – numită Eris – a fost desemnată cu statut de interes. Aceasta înseamnă că organizația va supraveghea mutațiile care ar putea face această tulpină mai periculoasă.

Simptomele tulpinii sunt similare cu cele ale Coronavirusului, printre care tuse, febră, dureri în gât și schimbări ale mirosului și gustului.

Potrivit OMS, la nivel global, Eris nu reprezintă încă o amenințare majoră pentru sănătate. Cu toate acestea, OMS crede că din cauza unor caracteristici tulpina EG.5 poate deveni dominantă în unele țări sau chiar în întreaga lume. 

Potrivit datelor de acum o săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu Eris se înregistrează în China, urmată de SUA, Coreea de Sud și Japonia.

Sursa menționează că oamenii se vor putea proteja împotriva la Eris cu ajutorul vaccinelor. Pfizer, Moderna și Novavax intenționează să le lanseze în toamnă. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: