ONU emite avertismente privind declanşarea unei crizei umanitare în Liban, după explozia din Beirut
Full Article 1 minutes read

ONU emite avertismente privind declanşarea unei crizei umanitare în Liban, după explozia din Beirut

Organizația Națiunilor Unite emite avertismente despre declanşarea unei crizei umanitare în Liban, după explozia devastatoare de marţi din Beirut, informează Digi24. Sursa citată notează că Libanul suferea deja de o criză economică importantă înainte de explozie. 

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a respins apelurile pentru o investigaţie internaţională cu privire la explozia devastatoare de marţi din portul Beirut. Preşedintele a afirmat că autorităţile locale vor examina dacă aceasta a fost declanşată de „interferenţe externe”, precum o bombă, potrivit New York Times.

Liderul mişcării militante Hezbollah, Hassan Nasrallah, a negat că ar fi depozitat arme sau muniţii în port.

Guvernul a declarat că explozia a fost rezultatul detonării a 2.750 de tone de nitrat de amoniu care au fost depozitate în port timp de şase ani în condiţii de siguranţă incerte. De-a lungul anilor, decizia de a păstra cantitatea uriaşă de material explozibil în portul aflat la mică distanţă de centrul oraşului a fost criticată de populaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că sistemul de sănătate a fost grav afectat, trei spitale fiind în incapacitate de funcţionare. Analiştii Organizaţiei Naţiunilor Unite au emis prognoze sumbre.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: