Operațiunea „Pietonul”. Poliția va monitoriza respectarea regulilor de circulație în toată Moldova și îi va amenda pe cei care le încalcă
Full Article 2 minutes read

Operațiunea „Pietonul”. Poliția va monitoriza respectarea regulilor de circulație în toată Moldova și îi va amenda pe cei care le încalcă

Timp de aproape două săptămâni, poliția va desfășura pe întreg teritoriul Republicii Moldova activități, care au drept scop reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Oamenii legii vor monitoriza respectarea regulilor de circulație de către pietoni și se vor asigura că și șoferii acordă prioritate pietonilor în locurile potrivite. Persoanele care vor încălca regulile de circulație vor fi amendate. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliție (IGP), care a precizat că operațiunea se numește „Pietonul” și va începe pe 12 februarie.

Potrivit IGP, în luna ianuarie, în țară s-au produs 52 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma acestora, 11 persoane au murit, iar 42 au fost rănite.

Pentru a reduce numărul de accidente în care sunt implicați pietoni, polițiștii vor monitoriza respectarea regulilor de circulație în perioada 12-24 februarie.

Potrivit legii, șoferii riscă amendă de la 1 500 la 1 800 de lei și 5 puncte de penalizare în cazul în care nu acordă prioritate de trecere pietonilor în locurile prevăzute în acest scop. Pentru săvârșirea unei astfel de abateri repetate în decurs de un an, șoferii vor trebui să plătească între 2 250 și 2 500 de lei. De asemenea, li se va retrage permisul de conducere pentru o perioadă cuprinsă între 30 și 45 de zile.

Iar pietonii care ignoră semnele de dirijare a traficului rutier, traversează neregulamentar partea carosabilă sau se deplasează în locuri interzise riscă amendă de până la 450 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: