Săptămâna trecută, în perioada 16-22 octombrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 568 de cazuri de COVID-19, dintre care 52 de cazuri – în rândul copiilor de până la 14 ani. Au fost înregistrate și 8 cazuri de deces, în urma infecției COVID-19. Precizările au fost făcute de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
Agenția a declarat că, pe parcursul săptămânii trecute, cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate.
La fel, Agenția a declarat că în perioada 16-22 octombrie morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare s-a manifestat la un nivel de intensitate joasă, cu o creștere cu 2,7%, în comparație cu săptămâna precedentă a acesteia și o descreștere de 2,7% față de aceeași perioadă a sezonului precedent. Se menționează că au fost înregistrate 247,94 cazuri la 100 mii populație – în total 6 360 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind la copii de 0-14 ani – 62%. Din numărul bolnavilor, 207 (3,3%) au fost spitalizați.
Agenția a mai raportat că la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 au fost investigate 147 probe de la persoane cu semne compatibile cu infecții respiratorii virale acute. În 13 cazuri a fost confirmată prezența virusului SARS-CoV-2. Precizăm în acest context că infecția COVID-19 este provocată de virusul SARS–CoV-2.
Potrivit Agenției, în perioada 16-22 octombrie, au fost înregistrate 568 de cazuri de COVID-19.
„În rândul copiilor de până la 14 ani s-au înregistrat 9,2% din numărul total (52). Au fost înregistrate 8 cazuri de deces, în urma infecției COVID-19″, a comunicat Agenția.
Se menționează că numărul total de investigații PCR și TDR, efectuate în perioada 16-22 octombrie, a constituit 11685 teste – cu 6,6% mai multe comparativ cu săptămâna precedentă. „Rata pozitivității a scăzut cu 4,9%”, a precizat Agenția.
Prin urmare, Agenția a recomandat populației respectarea în continuare a măsurilor de protecție, printre care păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.
„Vaccinarea împotriva gripei și a COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces”, a conchis Agenția.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!